Web Analytics Made Easy - Statcounter

قرار است مهمترین اتفاقات و رویدادهای سال 96 در گزارش های جداگانه برای ایام نوروز پیش روی خوانندگان «تابناک» قرار گیرد. در این گزارش به خلاصه ای از مهمترین رویدادهای خبری هشتمین ماه از سال 96 (آبان ماه) اشاره می شود.

به گزارش «تابناک»، جنجال نصب کاشی ماندگار بر منزل پدر رئیس جمهور، جزئیاتی از قتل یک روحانی در مترو، برگزاری 8 روزه بزرگترین رویداد رسانه‌ای کشور، جزئیاتی از دیدار سردار سلیمانی با بارزانی درباره همه‌پرسی کردستان عراق، ایران سومین تولیدکننده «مهندس» در جهان!، جانشین ناطق در دفتر بازرسی رهبری معرفی شد، برگزاری راهپیمایی 13 آبان، نامگذاری یک‌روز به نام «کوروش» در تقویم رسمی کشور، انجام گشایش‌هایی درباره موسوی و کروبی و اعلام زمان احتمالی رفع حصر،40 نفر به تعداد نمایندگان مجلس افزوده می‌شود، تصویب یک قطعنامه جدید علیه ایران و پاسخ جمهوری اسلامی،«موگرینی» حساب موشک‌های ایران را از برجام جدا کرد، زلزله کرمانشاه را لرزاند و 70 هزار نفر را بی‌خانمان کرد و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. مهمترین اخبار آبان ماه 1396 بودند.

جنجال نصب کاشی ماندگار بر منزل پدر رئیس جمهور

خبر نصب بر سردر منزل پدری دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور با انتقادات بسیار گسترده‌ای همراه شد و گروهی تأکید کردند که نباید این اتفاق رخ می‌داد؟ اما بر چه اساسی نباید این اتفاق رخ می‌داد و بر چه اساس نباید به وقوع می‌پیوست؟ هیچ کس نمی‌داند، چون در این زمینه قانون گذاری خاصی صورت نگرفته و مشخص نیست چه اشخاصی از چه طیف‌هایی بر اساس چه اولویت‌بندی‌ها مشمول این طرح می‌شوند؟

همین غیرشفاف بودن فضا باعث شده تا بسیاری از چهره‌ها مواضع تندی اتخاذ کنند. در همین زمینه، احمد توکلی نوشته است: «رونمایی از پلاک ماندگار منزل پدر روحانی توسط معاونش علی اصعر مونسان. امام علی فرمود: بر صورت مداح خویش خاک بپاش؛ آقای روحانی، به شما هم می‌فرماید.» و نظایر چنین تعابیری نیز مکرراً در فضای مجازی قابل مشاهده است.

در پاسخ به این نقدها ساعتی پیش خبری منتشر شد که در آن گزارش شده بود، 140 کاشی ماندگار دیگر نیز ساخته شده و به منظور پیگیری کنوانسیون 2003 یونسکو و برای پاسداری از میراث ناملموس بشری، از این تعداد 22 کاشی در تهران و 118 کاشی در شهرستانها برای حفظ و شناساندن مفاخر و مشاهیر نصب خواهد شد. در این طرح ملی نحوه انتخاب چهرهای شاخص هر استان براساس تصمیمات مدیران کل میراث فرهنگی با همراهی و کمک استانداری و مسیولان ارشاد استان‌هاست.

نخستین کاشی 28 اردیبهشت 96 (روز جهانی موزه) در نخستین روز از هفته میراث فرهنگی به درب منزل ایران در ورودی نصب شد. همچنین کاشی ماندگار جواد مجابی، ناصر مسعودی (گیلان)، عباس کیارستمی، نادر ابراهیمی، مسعود عربشاهی، هادی سیف، منوچهر طریقی، سیروس ابراهیم زاده، ابراهیم یونسی، سید محمد محیط طباطبایی، شهریار عدل، احمدرضا احمدی، ابراهیم حقیقی، قیصرامین پور، علامه محمدتقی جعفری، داوود رشیدی، احترام برومند، عثمان محمدپرست (خراسان رضوی)، محمدعلی سپانلو، محمود دولت آبادی، علی اکبر درویشیان، مسعود آذرنوش، احمد فتوت (همدان)، ابراهیم دهگان (مرکزی)، محمدرضا محتاط (مرکزی)، کیخسرو پورناظری، احمد باربد (یزد)، علی اکبر شریعتی (یزد)، محمود رهبران (یزد)، ابوالحسن خوشرو (مازندران)، سوری (مرکزی)، داوود میرباقری و دکتر حسن روحانی(سمنان) بزرگانی هستند که تاکنون در این طرح بر سر در خانه‌هایشان کاشی ماندگار نصب شده است.

برگزاری 8 روزه بزرگترین رویداد رسانه‌ای کشور

بیست‌وسومین نمایشگاه مطبوعات از صبح (۵ آبان ماه) کار خود را آغاز کرد و به مدت 8 روز ادامه یافت.

درهای بیست‌وسومین نمایشگاه مطبوعات از ساعت ۹:۳۰ روز 5 آبان به روی اهالی رسانه و قلم و بازدیدکنندگان گشوده شد و بزرگ‌ترین گردهمایی رسانه‌ای کشور را به مدت هشت روز رقم زد.

بیست‌وسومین نمایشگاه مطبوعات میزبان بیش از ۶۰۰ رسانه بود که در ۱۰ گروه اصلی و ۵ گروه فرعی در مساحتی بالغ بر ۱۳ هزار متر مربع برگزار شد.

جزئیاتی از دیدار سردار سلیمانی با بارزانی درباره همه‌پرسی کردستان عراق

«ناظم عمر دباغ»، نماینده اقلیم کردستان عراق در تهران درباره جلسات سردار سلیمانی با بارزانی درباره مساله همه پرسی در اقلیم کردستان عراق گفت: جلسات هیأت‌های محلی با ریاست خود آقای سلیمانی انجام شد. آقای سلیمانی همچنین چند جلسه خصوصی و دو نفره با آقایان مسعود بارزانی رئیس‌جمهوری و نیچروان بارزانی نخست‌وزیر اقلیم کردستان و نیز رهبران گروه‌های دیگر از جمله حزب «حرکت تغییر» (گوران) برگزار کرد. در همه جلسات تأکید طرف ایرانی بر این بوده است که «شما این کار را نکنید زیرا اطلاع داریم که بعد همه علیه شما (کردستان عراق) متحد می‌شوند» و «ما می‌خواهیم به‌عنوان جمهوری اسلامی دستاوردهای کردهای عراق در چارچوب قانون اساسی عراق حفظ شود». حتی من خودم در این مسائل شاهدم. در یکی از پیام‌هایی که به من داده شد خود آقای سلیمانی گفتند که ما آمادگی کامل داریم تا در چارچوب قانون اساسی عراق و وحدت عراق از حقوق شما حمایت کنیم تا برسد به اجرای ماده ۱۴۰». خب این پیام واضح بود.

جزئیاتی از قتل یک روحانی در مترو

ساعت 6 بعدازظهر روزهای اولیه آبان ماه 96 مأموران کلانتری 113 بازار در تماس با بازپرس کشیک قتل پایتخت خبر قتل یک روحانی را اعلام کردند.

پس از آن بود که محسن مدیرروستا؛ بازپرس ویژه قتل پایتخت به همراه اکیپ تشخیص هویت اگاهی در صحنه جرم حاضر شده و مشعول تحقیقات درباره این پرونده شدند.

تحقیقات اولیه حاکی از آن بود که مقتول یک روحانی و دانشجوی دکتری الهیات و چهل و پنج ساله است که با پنج ضربه چاقو توسط یک مرد چهل و سه ساله حدود ساعت 16:50 در مقابل در خروجی متروی امام خمینی (ره) (درب خیابان خیام) به شدت مجروح شده و پس از انتقال به بیمارستان سینا به علت شدت جراحات جان خودش را از دست داده است همچنین ضارب به سرعت توسط پلیس بازداشت شده بود.

قاتل این روحانی که دارای سوابق کیفری متعدد از جمله سرقت است، در اظهارات اولیه درباره انگیزه این اقدام به بازپرس امور جنایی تهران گفت: برای حل مشکلات و دریافت حق و حقوق خود به مقابل مجلس رفته اما موفق به ورود مجلس نشدم، سپس به مغازه برادرم رفته و نهار خوردم، در نهایت از مغازه برادرم خارج شدم و تصمیم گرفتم یک نفر که دارای سمت و مسئولیت است را به قتل برسانم.

وی افزود: برای رسیدن به هدفم یک چاقو به قیمت 35 هزار تومان خریدم و در خیابان پَرسه زدم تا اینکه به مقابل مترو رسیدم و با دیدن یک روحانی به سمت وی حمله‌ور شدم؛ گمان می‌کردم چون مقتول روحانی است، باید دارای سمت و مسئولیت باشد که به وی حمله‌ور شدم.

ایران سومین تولیدکننده «مهندس» در جهان!

آیا ما به این تعداد مهندس نیاز داریم؟ پاسخ به این پرسش نیازمند یک تحلیل آماری و بررسی دقیق سالانه اشتغال فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی در کشور است.

این عطش مهندسی که در ایران دیده می‌شود شاید برای جوامع دیگر قابل درک نباشد. در بسیاری از کشورهای پیشرفته اروپایی در سال‌های اخیر حتی نوعی بی‌تفاوتی به تحصیل در رشته‌های فنی و مهندسی دیده می‌شود. در حالی‌که کشور ما لبریز از فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی است. گزارش مؤسسه کار آلمان در کلن (Bundesagentur für Arbeit; IW Köln) در سال ۲۰۱۰ نشان می‌داد این کشور تقریبا ٢٦ هزار مهندس کم دارد؛ ١٥هزارو ٥٠٠ مهندس مکانیک و ٩هزارو ٥٠٠ مهندس برق و پنج‌هزارو ٦٠٠ مهندس عمران و معماری.

در کشور آلمان که به موتور صنعتی اروپا مشهور است، بسیاری از دانش‌آموزان علاقه‌ای به ورود به رشته‌های فنی و مهندسی یا حتی پزشکی ندارند و رشته‌های علوم اجتماعی، علوم سیاسی، هنر و تاریخ و فلسفه و موسیقی برای بسیاری جذاب‌تر است. در ایران اما وضع به گونه واضحی متفاوت است.

گزارش سال ۲۰۱۵ مجمع جهانی اقتصاد (the World Economic Forum) نشان می‌داد که ایران (با ۲۳۳ هزار نفر) به‌لحاظ تعداد فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی در جایگاه سوم دنیا ایستاده است. یعنی بلافاصله پس از روسیه (۴۵۴ هزار نفر) و ایالات متحده آمریکا (۲۳۸ هزار نفر). اما آیا ایران به‌لحاظ سهم خود در بازار جهانی تولیدات صنعتی در جایگاه سوم ایستاده است؟ لااقل آمارها این‌طور نشان نمی‌دهند.

جانشین ناطق در دفتر بازرسی رهبری معرفی شد

رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)، طی حکمی حسین فدایی را به‌عنوان مسئول دفتر بازرسی خود منصوب نمودند.

مقام معظم رهبری با تشکر از زحمات حجت‌الاسلام ناطق نوری، حسین فدایی را به‌عنوان مسئول دفتر بازرسی خود منصوب نمودند.

برگزاری راهپیمایی 13 آبان

راهپیمایی و تجمع بزرگ یوم‌الله 13 آبان شنبه سیزدهم آبان 96 همزمان با سراسر کشور با حضور اقشار مختلف مردم، دانش آموزان و دانشجویان، اساتید حوزه و دانشگاه، طلاب و روحانیون ، شخصیت های سیاسی و تشکل‌های دانشجویی با شعار «مرگ بر آمریکا» و سخنرانی دریادار شمخانی مقابل لانه جاسوسی در تهران برگزار شد.

نامگذاری یک‌روز به نام «کوروش» در تقویم رسمی کشور

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس، با تصریح اینکه در جمهوری اسلامی ایران هیچ یک از مسئولان با کوروش مخالفتی نداشته و ندارند، ایجاد کارگروهی برای بررسی علمی و انتخاب روزی در تقویم به‌نام کوروش با هدف بزرگداشت این چهره‌ی تاریخی و اثرگذار را یادآور شد.

هادی پژوهش‌جهرمی دوشنبه 15 آبان در جمع خبرنگاران گفت: از آبان سال گذشته پیگیری‌هایی برای قرار گرفتن موضوع کوروش در حوزه‌ی اجتماعی آغاز و جلسات متعددی نیز برگزار شد تا کوروش به‌عنوان یک چهره‌ی شاخص ایرانی که دیدگاه‌ها و اقداماتی تاثیرگذاری در گذشته تاریخ داشته است، به شکلی مناسب گرامی داشته شود.

وی با تصریح اینکه باید حساب کوروش و پاسارگاد را از جریان معاند و اپوزوسیون جدا کرد، گفت: کوروش به عنوان یک فرد ایرانی موحد و شخصیتی تاریخی و تاثیرگذار، مورد تایید همه افراد درون نظام جمهوری اسلامی قرار دارد و هیچ کس مخالف این شخصیت ندارد.

پژوهش با اشاره به اینکه چهره‌های شاخصی از علما و بزرگان دینی و مجتهدان و شخصیت‌های علمی ایران در خصوص شخصیت کوروش و اینکه او می‌تواند ذوالقرنین مد نظر قرآن باشد نظر داده‌اند که نظرات آنان موجود است، گفت: حتی می‌توان ادعا کرد که خدمات انجام شده برای حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی و تاریخی برجای مانده از کوروش و هخامنشیان در دوران بعد از انقلاب بسیار شاخص‌تر از دوران پیش از انقلاب بوده است.

او با یادآوری اینکه نمی‌توان بین تاریخ قبل و بعد از اسلام در بررسی تاریخی ایران تفکیکی قائل بود، گفت: جریان معاند و اپوزوسیون نظام اسلامی از سال‌ها پیش با هدف گرفتن بعد ملی‌گرایی، سعی در سوءاستفاده از شخصیت کوروش در مسیر رسیدن به اهداف سیاسی خود داشته و دارند.

انجام گشایش‌هایی درباره موسوی و کروبی و اعلام زمان احتمالی رفع حصر

تازه‌ترین خبر درباره رفع حصر را اشرف بروجردی رئیس کتابخانه ملی داده و گفته است: توافقی صورت گرفته که تا پایان سال ۹۶ دامنه حصر آرام‌آرام کم یا برداشته شود.

او درباره رفع حصر گفته است: این مباحث خاص است که باید با مذاکره‌ای که آقای روحانی شروع کرده‌اند، به سرانجام برسد. توافقی صورت گرفته که تا پایان سال ۹۶ دامنه حصر آرام‌آرام کم یا برداشته شود.

پیش از این خبر، اعضای کمیته حصر فراکسیون امید هم به دیدار آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی رئیس قوه ‌قضائیه رفته بودند. این اولین دیدار از سلسله دیدارهایی است که به گفته محمدرضا تابش قرار است با سران سه قوه صورت بگیرد. غلامرضا حیدری دیدار با آیت‌الله آملی را خوب و امیدوارکننده برای کاهش محدودیت‌ها برای محصوران توصیف کرده بود. اما قبل از این دیدار، ملاقات‌هایی هم صورت گرفته بود که عموم فعالان سیاسی و نمایندگان مجلس این دیدارها را در راستای گشایش در رفع حصر ارزیابی کردند. از جمله آنها ملاقات دو خواهر میرحسین موسوی با برادرشان بعد از سه ماه بود.

همچنین حسین کروبی فرزند شیخ مهدی کروبی هم خبر داده بود که اعضای خانواده کروبی بعد از عمل جراحی او، هر وقتی که می‌خواهند می‌توانند با او دیدار داشته‌ باشند. این رویدادها پس از آن اتفاق افتاد که علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره حصر سخنانی را مطرح کرده بود. او گفته بود واژه حصر واژه درستی نیست و آقایان مدنظر شما در حصر نیستند، آنها هرکس را که اراده کنند، می‌توانند ببینند؛ کمااینکه به‌تازگی آقای کروبی درخواست کردند آقای دوستی را ببینند و این دیدار انجام شد. این سخنان با واکنش کاربران فضای مجازی مواجه شد و فرزندان محصوران هم نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. بعد از این واکنش‌ها خبر آمد دو خواهر میرحسین با او ملاقات کرده‌‌اند.

40 نفر به تعداد نمایندگان مجلس افزوده می‌شود

اسماعیل جبارزاده در خصوص افزایش تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گفت: افزایش تعداد نمایندگان مجلس تکلیف قانونی است اما از سال­ها پیش این بخش از قانون اجرا نشده است.

معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه وزارت کشور موافق افزایش ۴۰ نفری نمایندگان مجلس شورای اسلامی است، تصریح کرد: وزارت کشور در کمیسیون­ های مربوطه و در حوزه کارهای عملیاتی همراهی لازم را با قانونگذاری خواهد داشت.

جبارزاده ادامه داد: با توجه به اینکه طبق قانون هر ۱۰ سال باید ۲۰ نماینده به مجلس شورای اسلامی اضافه شود و از سوی دیگر از بیست سال گذشته تاکنون تعداد نمایندگان افزایش نیافته، اهتمام جدی برای اجرای قانون وجود دارد.

تصویب یک قطعنامه جدید علیه ایران و پاسخ جمهوری اسلامی

کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه قطعنامه‌ای را علیه «وضعیت حقوق بشر ایران» به تصویب رساند. این قطعنامه با 83 رأی موافق، 30 رأی مخالف و 68 رأی ممتنع به تصویب رسید.

جمهوری اسلامی ایران همواره ادعاهای کشورهای غربی در زمینه نقض حقوق بشر را رد و مخالفت خود را با هر گونه بهره‌برداری ابزاری و سیاسی از موضوع حقوق بشر اعلام کرده است.

انگلیس، آمریکا، فرانسه بحرین، عربستان سعودی، امارات و کانادا جزو کشورهایی بودند که به این قطعنامه رأی مثبت دادند. قطر،برزیل، مصر، اردن، کویت، لیبی و تونس جزو کشورهایی بودند به آن رأی ممتنع دادند و چین، روسیه، عراق، هند، اندونزی، بلاروس و عمان با آن مخالفت کردند.

بهرام قاسمی سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه در واکنش به تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه کشورمان در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: جمهوری اسلامی ایران قطعنامه وضعیت حقوق بشر در ایران که در هفتاد و دومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد توسط کانادا و تعداد دیگری از کشورهای غربی ارایه شده است را اقدامی مردود و غیرقابل قبول می داند. استفاده ابزاری، گزینشی و سیاسی از موضوع حقوق بشر توسط کشورهای غربی علیه کشورهای مستقل جهان رویکردی محکوم و اقدامی نادرست است که نتیجه ای جز تضعیف جایگاه والای حقوق بشر به دنبال نخواهد داشت و حمایت تعدادی از بزرگترین ناقضان رسوای حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین المللی، متجاوزین و جنایتکاران جنگی و حامیان و مروجین اصلی تروریسم، خشونت و افراطی‌گری از این قطعنامه تنها یکی از دلایل بی اعتباری و سیاسی بودن آن است.

سخنگوی وزارت امور خارجه بار دیگر تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران نظام مبتنی بر مردم‌سالاری دینی است و همواره و همیشه در امر ارتقای حقوق بشر و عمل به تعهدات بین‌المللی خود کاملا جدی بوده و آماده است تا بر اساس اصول متعالی خود در جهت ارتقاء جایگاه حقوق بشر در جهان گفتگو و همکاری‌های سازندهای را در چارجوب احترام متقابل، برابری و عدالت و انصاف و دور از اغراض سیاسی با تمامی ساز و کارهای مشروع بین المللی با کشورهایِ علاقمندِ به تحکیم و حمایت واقعی از حقوق بشر داشته باشد.

«موگرینی» حساب موشک‌های ایران را از برجام جدا کرد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: آزمایش موشکی نقض برجام نیست و نگرانی زیادی در این زمینه نداریم.

فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست خبری مشترک با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه افزود: اعتقاد داریم آزمایش موشکی به برجام ارتباط ندارد.

وی تصریح کرد: اطمینان دارم برجام راه‌های مختلف و گام‌هایی جهت ایجاد همکاری‌های امنیتی در منطقه ایجاد می‌کند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یادآور شد: ایران و اتحادیه اروپا به تعهدات خود عمل کرده‌اند و برجام تبدیل به منافع بیشتر برای تمامی مردم منطقه شده است.

زلزله کرمانشاه را لرزاند و 70 هزار نفر را بی‌خانمان کرد

زمین‌لرزه ای در آبان ماه ۱۳۹۶ ایران - عراق را لرزاند که بزرگی آن ۷٫۳ ریشتر بود. این زلزله شامگاه یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ در نزدیکی ازگله، استان کرمانشاه در نزدیکی مرز ایران و عراق در ۳۲ کیلومتری جنوب غربی شهر حلبچه رخ داد.

کانون زمین‌لرزه ۵ کیلومتری شهر ازگله کرمانشاه بود و زلزله نگاری آمریکا کانون این زلزله را ۳۲ کیلومتری حومه شهر عراقی حلبچه اعلام کرد.

طبق گفته رئیس مرکز لرزه‌نگاری ایران چندین پیش لرزه قبل از زلزله ۷٫۳ ریشتری حوالی ساعت ۲۱ تا ۲۱:۴۸ اتفاق افتاده که موجب هشیاری مردم شد که بزرگترین این پیش لرزه‌ها به قدرت ۴/۵ ریشتر ثبت شد. تعداد جانباختگان ناشی از این زلزله در ایران به 620 نفر رسید و همچنین ۹٬۳۸۸ نفر نیز زخمی شده‌اند و حدود ۷۰٬۰۰۰ نفر بی‌خانمان شدند.

شهر ازگله نزدیک‌ترین شهر به کانون زلزله (۵ کیلومتر) بود. عمق زمین لرزه ۱۱ کیلومتر بوده که به علت عمق کم و مدت زیاد در کل منطقه شمال غرب کشور احساس شد. این زلزله در جنوب شرق ترکیه و حتی کویت و شمال عربستان سعودی هم احساس شد.

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۷۷۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: رژیم اسراییل یک دولت مشروع نیست، او فقط یک قدرت اشغالگر آپارتاید است و گذشت زمان نیز هرگز به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پانزدهمین نشست سران اسلامی در بانجول، گامبیا درباره «ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» به ایراد سخنرانی پرداخت که متن کامل آن به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای رئیس، عالیجنابان، خانم‌ها و آقایان.

در ابتدا مراتب خرسندی خود را بابت حضور در این نشست ارزشمند و درکشور زیبای گامبیا ابراز می‌دارم. از مهمان نوازی گرم دولت و ملت گامبیا تشکر نموده و ریاست این کشور را بر پانزدهمین نشست کنفرانس سران اسلامی تبریک می‌گویم.

در آغاز سخن، ضمن محکومیت شدید تداوم جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مقاوم و مظلوم غزه، بر ضرورت تقویت اتحاد و همبستگی بیش از پیش کشور‌های اسلامی برای توقف فوری نسل کشی، جنایات جنگی ترکیبی رژیم صهیونیستی و لزوم ارسال فوری، کافی و بدون مانع کمک‌های بشر دوستانه به سراسر غزه تأکید می‌کنم.

بی شک این دوره زمانی نیز با همه مصائب و سختی‌های آن بر ملت فلسطین خواهد گذشت، اما چگونگی و کیفیت نقش آفرینی ما دولت‌های مسلمان در برخورد با این بحران در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد.

بی تردید قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی و تحریم عملی تسلیحاتی و تجاری ابزار مهمی در توقف نسل کشی اسرائیل در غزه و جنایاتش در کرانه و قدس شریف می‌باشد. از دولت‌ها و کشور‌های مسلمان و آزادیخواهی که در این مسیر اقدام نمودند، صمیمانه قدردانی می‌کنیم.

تحولات اخیر فلسطین و مقاومت غزه و کرانه بار دیگر ثابت کرد، از بین بردن مقاومت فلسطین و حماس، به عنوان یک حرکت آزادی‌بخش در مقابل اشغالگر، توهمی بیش نبود. چرا که رژیم اسرائیل یک دولت مشروع نیست، او فقط یک قدرت اشغالگر آپارتاید است و گذشت زمان نیز هرگز به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد.

تحقق صلح و امنیت پایدار و عادلانه در منطقه تنها از طریق پایان اشغال سرزمین فلسطین، سوریه و لبنان، بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین مادری خود و تضمین تحقق حق تعیین سرنوشت میسر است.

کارزار جهانی حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی با گذشت هفت ماه از آغاز جنگ همچنان با قدرت ادامه دارد و به دانشگاه‌های آمریکا، اروپا و سایر کشور‌های جهان رسیده است. مدعیان دروغین آزادی بیان در غرب، این صدای اعتراضی وجدان‌های بیدار بشری را با سرکوب خشونت آمیز پاسخ می‌دهند و با دیگر رویکرد استاندارد‌های دوگانه خود را به نمایش می‌گذارند.

رؤسای محترم.

افکار عمومی جهان و بویژه جهان اسلام قویاً از ما انتظار دارند تا در نتیجه این اجلاس سران، توصیه و اقدامات مهمی داشته باشیم شامل:

۱- تاکید بر برقراری آتش‌بس فوری، کامل، بی‌قید و شرط و دائم در تمام مناطق غزه از جمله در رفح و حتی کرانه باختری؛

۲- رفع کامل محاصره انسانی غزه؛

۳- تبادل اسرا؛

۴- موظف ساختن رژیم اسرائیل به خروج فوری، کامل و غیرمشروط تمامی نیرو‌های نظامی و تجهیزات آن‌ها از غزه و تضمین بین المللی بازگشت امن مردم به مناطق و اماکن خود؛

۵- اعمال تحریم فوری تسلیحاتی و تجاری علیه رژیم اسرائیل؛

۶- حمایت از قرار موقت الزام آور دیوان بین الملل دادگستری و فراهم ساختن زمینه محاکمه و مجازات تمامی آمران، عاملان جنایات اسرائیل. برای تضمین صلح و امنیت در منطقه و جهان اسلام، باید رژیم سرکش و اشغالگر فلسطین را متوقف، محاکمه و مجازات کرد.

همکاران گرامی.

جهان اسلام اکنون در وضعیت بسیار حساس و پیچیده‌ای قرار دارد به نحوی که کشور‌های اسلامی در تلاش برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار با طیفی از چالش‌ها ازجمله بی‌ثباتی اقتصادی، ناآرامی‌های سیاسی، درگیری‌های منطقه‌ای، اشغال خارجی، حضور بیگانگان و مداخله قدرت‌های فرا منطقه‌ای مواجه هستند. این چالش‌ها تاکنون به تشدید فقر، تضعیف انسجام اجتماعی و اختلال در روند تلاش‌های توسعه‌ای منجر شده است.

با این وجود، این چالش‌ها می‌توانند موجد فرصت‌هایی قابل‌توجه برای پیشرفت و نوآوری در جهان اسلام و شکوفایی تمدن اسلامی باشند. میراث فرهنگی غنی، منابع طبیعی متنوع و جمعیت جوان و مستعد کشور‌های اسلامی، زمینه‌های مساعدی را برای پیشبرد طرح‌های توسعه پایدار بر اساس شاخص‌ها، معیار‌ها ارزش‌های اسلامی فراهم ساخته است.

در این راستا جهان شاهد است که مردان و زنان جوان با استعداد و تلاشگر ایران در مسیر توسعه علم و فناوری بومی شگفتی‌های بزرگی آفریده اند. این ظرفیت سرشار در میان همه جوانان کشور‌های اسلامی موجود است.

ما بر این باوریم که در راستای تحقق شعار تقویت، اتحاد و همبستگی از طریق توسعه پایدار.

اول- ملت‌های اسلامی با تمرکز و سرمایه‌گذاری در بخش نیروی انسانی، فناوری و زیرساخت‌ها می‌توانند ظرفیت بزرگ خود را در جهت نیل به اهداف توسعه پایدار ملل مسلمان به کار گیرند.

دوم- جهت تعمیق سطح همکاری‌ها و تسرّی توسعه پایدار و همه‌جانبه می‌بایست شبکه همکاری‌های اقتصادی، فنی، توسعه‌ای، تجاری و مالی- پولی میان کشور‌های اسلامی در بستر توافقات و سازوکار‌های هدفمند و مشترک، بیش‌ازپیش تقویت گردد.

سوم- ایجاد یک پلتفرم اختصاصی در چارچوب سازمان همکاری اسلامی جهت اشتراک‌گذاری دانش، تخصص و منابع مرتبط با توسعه پایدار لازمه تحقق طرح‌های توسعه‌ای ملل مسلمان است.

چهارم- ارتقای یکپارچگی اقتصادی و تجاری بین کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار، بر مبنای ارزش‌ها یک ضرورت است.

پنجم- به‌کارگیری ابتکارات و نوآوری‌های فن آورانه و گسترش تحقیقات علمی به منظور پیشبرد دستور کار تحقق اهداف توسعه پایدار در چارچوب سازمان همکاری اسلامی نیازمند طراحی سازوکاری مناسب می‌باشد.

جناب آقای رئیس.

بی تردید اهداف مهم توسعه پایدار در هر نقطه از جهان بدون تضمین صلح و امنیت پایدار محقق نخواهد شد. همیاری و همکاری کشور‌ها با شعار «امنیت و توسعه پایدار برای همه» ضرورت و فوریت می‌یابد.

آقای رئیس، همکاران گرامی، خواهران و برادران.

در پایان مایلم تاکید کنم؛ حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، بار دیگر چهره واقعی رژیم تروریست اسرائیل را آشکار ساخت.

جمهوری اسلامی ایران با توسل به قاعده حقوقی دفاع مشروع، و پس از نااید شدن از نقش بازدارنده شورای امنیت سازمان ملل- روز شنبه ۱۳ آوریل، پاسخ نظامی حداقلی و محدودی به اسرائیل داد. البته ما با صدای بلند هشدار دادیم در صورت هر گونه ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل علیه منافع ایران در داخل و یا خارج، واکنش بعدی ما علیه اسرائیل حداکثری، فوری و کاملاً پشیمان کننده خواهد بود. این تصمیمی تغییر ناپذیر است.

توسل ایران در اعمال حق دفاع مشروع نشان دهنده رویکرد مسئولانه ما نسبت به صلح و امنیت منطقه و جهان می‌باشد. ما امنیت جهان اسلام و امنیت منطقه را امنیت ایران می‌دانیم و دست دوستی خود را با دولت‌های منطقه و جهان اسلام به گرمی می‌فشریم. رژیم اشغالگر اسرائیل ریشه نا امنی و دشمن مشترک ماست.

بار دیگر، آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری با دولت گامبیا و کلیه دولت‌های عضو سازمان همکاری اسلامی جهت ارتقای کارآیی این سازمان در جهان در حال گذار کنونی با هدف تقویت و تضمین منافع مشترک و صیانت از کیان و استقلال سیاسی و اقتصادی کشور‌های اسلامی اعلام می‌کنم.

والسلام علیکم و رحمه الله

دیگر خبرها

  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • مظلومیت حقوق بشر نزد افکار عمومی جهان مشخص شد
  • تصویب یک طرح برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل در آمریکا
  • حمایت قاطع مردم پشتوانه فرماندهی انتظامی کشور برای ادامه طرح نور
  • انقلاب اسلامی ایران در حال انتشار در جهان است
  • جمهوری اسلامی ایران مدافع تمامی مظلومان جهان است
  • سومین حمله مقاومت عراق به یک هدف حیاتی در فلسطین اشغالی
  • تحریم ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران
  • ایران برخی نهادها و اشخاص آمریکایی و انگلیسی را تحریم کرد + اسامی