Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@02:17:54 GMT

تقویم آبان‌ماه آزمون‌های علوم پزشکی منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۵۱۱۱۱

تقویم آبان‌ماه آزمون‌های علوم پزشکی منتشر شد

با نزدیک شدن به روزهای پایانی مهرماه، تقویم آزمون‌های علوم پزشکی بار دیگر به آبان به عنوان یک ماه پرترافیک برای دانشجویان علوم پزشکی نزدیک می‌شود.

به گزارش ایسنا، از مجموع ۱۲ آزمون علوم پزشکی در نیمه دوم سال جاری، سه آزمون سهم آبان است که بر این اساس آزمون‌های صلاحیت بالینی پزشکی عمومی، پیش کارورزی و زبان انگلیسی عمومی وزارت بهداشت(MHLE) سه آزمونی است که بر اساس تقویم وزارت بهداشت در آبان ماه برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آزمون صلاحیت بالینی پزشکی عمومی

آزمون صلاحیت بالینی پزشکی عمومی که هفتمین دوره آن در مردادماه جاری برگزار شد، هر سال در دو نوبت برگزار می شود که نوبت دوم این آزمون در سال جاری یازدهم آبان ماه است.

آیین‌نامه برگزاری آزمون صلاحیت بالینی بهمن ۱۳۹۴ در هشتاد و دومین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی به تصویب نهایی رسید و فروردین ۹۵ برای اجرا به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد که شامل ۱۳ ماده و ۶ تبصره است.

ماده ۱: با استناد به مصوبه دومین نشست شورای آموزش پزشکی عمومی مورخ ۸۷/۳/۲۷ لازم است علاوه بر امتحانات و ارزیابی‌های پایان بخش‌های بالینی، در پایان مرحله کارورزی آزمون مهارت‌های بالینی انجام شود؛ هدف این ارزیابی تعیین توانمندی بالینی دانش‌آموختگان دوره دکترای عمومی رشته پزشکی می‌باشد.

ماده ۲: آزمون مهارتهای عملی بالینی به روش آزمون ساختارمند عینی بالینی (OSCE) با تاکید بر مهارت های ارتباطی، تصمیم گیری بالینی مبتنی بر اخذ شرح حال و معاینه فیزیکی و انجام مهارت های عملی تشخیصی درمانی برگزار می شود.

ماده ۳: در این آزمون نمره اعلام نشده و نتایج آن به صورت رد/ قبول اعلام شده و به قبول شدگان گواهی صلاحیت بالینی اعطا خواهد شد.

ماده ۴: حداقل نمره قبولی در آزمون عملی ۱۲ از ۲۰ خواهد بود. در سه سال اول برگزاری آزمون، حد نصاب قبولی ۱۰ از ۲۰ است. کسب حد نصاب برای احراز گواهی صلاحیت بالینی ضروری است.

ماده ۵: آزمون مهارتهای عملی بالینی به صورت همزمان و متمرکز در مراکز واجد صلاحیت در مناطق آمایشی کشور برگزار می شود. این مراکز بر اساس استانداردهای مصوب هیات بورد پزشکی عمومی و توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی اعتبار بخشی خواهد شد.

تبصره: تقویم سالیانه زمان بندی برگزاری آزمون توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی تعیین شده و به دانشگاه ها اعلام می شود.

ماده ۶: کارورزان بعد از طی ۶ ماه از دوره کارورزی خود می توانند در آزمون شرکت کنند. لازم است اسامی کارورزان واجد شرایط و متقاضی شرکت در آزمون، از طرف معاونت آموزشی دانشگاه متبوع، به آموزش دانشگاه محل برگزاری آزمون اعلام گردد. کارورزان می توانند تا ۲ هفته قبل از برگزاری آزمون، انصراف خود را از شرکت در آزمون به طور کتبی به دانشگاه محل تحصیل خود اعلام کنند. عدم حضور داوطلب بدون اعلام انصراف کتبی در مهلت مقرر، به منزله غیبت تلقی شده و یک بار مهلت شرکت رایگان در آزمون را از دست خواهد داد.

ماده ۷: نوبت اول شرکت در آزمون مهارتهای عملی کار بالینی رایگان بوده و نوبت های بعدی با پرداخت شهریه می باشد. در نوبت اول داوطلب باید در آزمون قطب محل تحصیل خود شرکت کند.

تبصره: در صورت غیبت داوطلب در آزمون بدون اعلام انصراف کتبی (حداقل دو هفته قبل از تاریخ آزمون) یا بدون عذر موجه (به تشخیص شورای آموزشی دانشگاه محل تحصیل وی) شهریه وی مسترد نخواهد شد.

ماده ۸: مبلغ شهریه آزمون ها توسط معاونت آموزشی وزارت متبوع در هر سال تعیین شده و از طریق هیات امنای مرکزی به دانشگاه های مجری اعلام خواهد شد.

ماده ۹: دفعات شرکت در آزمون محدودیتی ندارد.

ماده ۱۰: آزمون در ۱۲ تا ۱۸ ایستگاه فعال ساختارمند عینی بالینی (آسکی)-بجز ایستگاه استراحت-طراحی و اجرا خواهد شد.

تبصره: راهنمای اجرای آزمون توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی ابلاغ می شود. در این راهنما نحوه توزیع ایستگاه های آزمون، امکان برگزاری آزمون در چند مسیر موازی، برگزاری آزمون در روزهای پیاپی، و سایر مسائل مرتبط تعیین خواهد شد.

ماده ۱۱: ارزیابی مهارتهای بالینی در آزمون ساختارمند عینی بالینی در پنج بخش به سهم اعلام شده شامل: "مصاحبه، گرفتن شرح حال"، "مهارتهای ارتباطی، پروفشنالیزم و اخلاق حرفه ای"، "معاینه فیزیکی"، "مهارتهای عملی (procedural skills)"، "تفسیر پاراکلینیک و اداره بیمار" تنظیم می‌شود.

بخشهای مصاحبه، گرفتن شرح حال، مهارتهای ارتباطی و معاینه فیزیکی حداقل ۴۰ درصد و بخشهای مهارتهای عملی، تفسیر پاراکلینیک و اداره بیمار نیز حداقل ۴۰ در صد کل آزمون را شامل می شود.

تبصره: مهارتهای پروسیجرال عملی مورد آزمون، توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی و از بین مهارتهای پروسیجرال مصوب برای برنامه پزشکی عمومی تعیین و اعلام خواهد شد.

تبصره: توصیه می شود درایستگاه های مربوط به مصاحبه، گرفتن شرح حال و معاینه فیزیکی تناسب بین سوالات بخشهای ماژور و اصلی مرحله کارورزی برقرار باشد.

ماده ۱۲: لازم است هیئت ممتحنه آزمون صلاحیت بالینی دوره پزشکی عمومی در دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی تشکیل شود. احکام اعضای هیئت ممتحنه به پیشنهاد دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی و با امضای معاونت آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صادر خواهد شد.

تبصره: ترکیب، شرح وظایف و نحوه انتخاب اعضای هیئت ممتحنه آزمون صلاحیت بالینی متعاقبا در قالب دستورالعمل اجرایی توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی اعلام خواهد شد.

ماده ۱۳: هزینه تکمیل مراکز مهارت های بالینی مطابق استانداردهای تعیین شده در نخستین نوبت اجرا با کمک معاونت آموزشی وزارت تامین خواهد شد. تامین هزینه لازم برای جایگزینی تجهیزات و ملزومات سرمایه ای برگزاری آزمون در هر سال بر عهده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است. نحوه تامین هزینه های جاری آزمون و تعرفه مرتبط در دستورالعمل جداگانه ای توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین و به دانشگاههای مجری آزمون ابلاغ خواهد شد. بدیهی است شهریه اخذ شده از کارورزانی که برای نوبت دوم و بعد از آن در آزمون شرکت می کنند، در اختیار دانشگاه برگزار کننده بوده و صرف کمک به تامین هزینه های جاری آزمون می شود.

آزمون پیش کارورزی

آزمون پیش کارورزی، دوبار در سال برگزار می شود که بر اساس تقویم آزمون های علوم پزشکی نوبت دوم این آزمون در تاریخ یازدهم آبان برگزار می‌شود.

آزمون جامع پیش‌کارورزی، دوبار در سال برگزار می‌شود و شرط شرکت در آن تحویل و تصویب پروپوزال پایان‌نامه و شرط شروع دوره انترنی کسب حداقل معدل ۱۴ از دوره کارآموزی (استیودنتی و اکسترنی) است.

دانشجویان پزشکی برای ورود به دوره کارورزی می‌بایست آزمون پیش‌کاروزی را با موفقیت پشت سر بگذارند؛ آزمونی که شامل ۲۰۰ پرسش چهارگزینه‌ای از موضوعات بالینی است ودانشجویان می‌بایست حداقل به نصف پرسش‌ها پاسخ صحیح بدهند.

آزمون زبان انگلیسی عمومی وزارت بهداشت(MHLE)

آزمون زبان انگلیسی عمومی وزارت بهداشت(MHLE) نیز از جمله آزمون‌های وزارت بهداشت است که در طول سال در چند نوبت برگزار می شود؛ چهل و سومین دوره این آزمون ۲۵ آبان برگزار می شود.

آزمون زبان انگلیسی عمومی وزارت بهداشت (MHLE) دارای ۱۰۰ پرسش در سطح آزمون استاندارد تافل (۳۰ پرسش درک مطلب شنیداری، ۴۰ پرسش واژگان، ساختار و دستور زبان و ۳۰ پرسش درک مطلب نوشتاری) و ۱۰۰ نمره (بدون نمره منفی) است.

به گزارش مفدا، از جمله تغییرات این آزمون که از دوره چهل و دوم اجرایی شده است، برگزار آزمون به صورت الکترونیک است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۱۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعمال مصوبه فوق العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ عین اللهی در حاشیه بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی افزود:­ با توجه به نیاز‌هایی که در جامعه ما وجود دارد بحث پرداخت فوق العاده خاص را از دو سال پیش به صورت مستمر آغاز و سال گذشته در صحن علنی مجلس از نمایندگان مجلس درخواست و آن را پیگیری کردیم که با تلاش رئیس سازمان برنامه و بودجه، این مصوبه روز گذشته به تصویب رسید. وی ادامه داد: مصوبه فوق العاده خاص از امسال اعمال می‌شود و جزو بودجه امسال دیده شده است. عین‌اللهی به دستاورد‌های دولت سیزدهم در حوزه سلامت پرداخت و اظهار داشت: آموزش علوم پزشکی در ایران بنا به اقرار تمامی سازمان‌های بین المللی یکی از آموزش‌های در تراز کشور‌های پیشرفته جهان است و تمامی شاخص‌هایی که در یک آموزش پیشرفته پزشکی لازم است را داراست. وزیر بهداشت ادامه داد: امروزه ما نه تنها همه خدمات بهداشتی و درمانی مردم را در داخل کشور ارائه می‌دهیم بلکه در سال گذشته قریب به ۱.۵ میلیون نفر از خارج از کشور برای درمان به ایران آمدند و خدمات دریافت کردند. وی با بیان اینکه تعداد دانشگاه‌های علوم پزشکی ما از ابتدای انقلاب تاکنون از ده دانشگاه علوم پزشکی به ۷۰ دانشگاه افزایش پیدا کرده است، گفت: اکنون ۲۴۰ هزار دانشجو، ۲۲ هزار عضو هیات علمی و ۸۴۰ مرکز تحقیقاتی داریم و جهش بسیار خوبی در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایجاد شده است. عین اللهی با اشاره به برگزاری آزمون دستیاری با بیان اینکه در سال گذشته در سه رشته بیهوشی، طب اورژانس و اطفال کمبود متقاضی داشتیم، گفت: مجبور شدیم در این سه رشته مجدد فراخوان داده و از کارورزان سال آخر پزشکی با مصوبه آموزش پزشکی تخصصی استفاده کنیم. وی با بیان اینکه ۱۲ هزار نفر در آزمون دستیاری در دوره جدید شرکت کرده اند، گفت: امسال نیز می‌توانیم معادل سال گذشته در دستیاری پذیرش داشته باشیم. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در خصوص ظرفیت دانشجویان پزشکی نیز طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل می‌کنیم و در صورتی که افزایش و کاهشی لازم باشد با تصویب این شورا انجام خواهد شد.

دیگر خبرها

  • کلید پنجاه و یکمین آزمون دستیار پزشکی فردا منتشر می‌شود
  • قبول شدگان ماده ۲۸ پس از قبولی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش باید چه کنند؟
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار نفر در آزمون دستیاری پزشکی/افزایش ۱۲درصدی ظرفیت برای امسال
  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • جمع آوری داروهای قاچاق و دست ساز از عطاری های اردبیل
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از سال جاری اعمال می‌شود
  • اعمال مصوبه فوق العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال
  • پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری
  • بودجه ۱۰ هزار میلیاردی فوق‌العاده خاص نظام سلامت